top of page

Vinkki 7: Aseta selkeät tavoitteet

Avain tehokkaaseen toiminnan suunnitteluun Elinan kanssa on keskustelu opetussuunnitelman tavoitteista sekä osaamisesta ja taidoista, joita haluat harjoittaa. Kun kerrot Elinalle nämä tiedot, annat hänelle mahdollisuuden kehittää suunnitelmia, jotka ovat linjassa opetustavoitteidesi kanssa ja varmistat, että jokainen Elinan ehdottama toiminta on tarkoituksenmukaista ja juuri oikeanlaista sinun ryhmällesi. 


Miksi selkeät tavoitteet ovat tärkeitä


Kun määritä opetustavoitteesi:


  1. Opastat Elinaa sopivimpien toimintojen ja resurssien valinnassa.

  2. Varmistat, että toimitettu sisältö on relevanttia ja täyttää haluamasi standardit.

  3. Voit seurata lasten edistymistä ja toiminnan vaikuttavuutta lähtötilanteeseen verrattuna. Kuinka kommunikoida tavoitteistasi


  • Ole tarkka osaamisista ja taidoista: hahmottele tietyt taidot tai osaamisalueet, joita haluat lasten toiminnan avulla kehittävän tai parantavan.

  • Yhdistä opetussuunnitelman tavoitteet: Mainitse kaikki opetussuunnitelman standardit tai tavoitteet, jotka suunnitelman on täytettävä.

  • Korosta haluttuja kompetensseja: Jos haluat harjoittaa laajempia taitoja, kuten kriittistä ajattelua tai yhteistyötä, sisällytä myös ne tavoitteisiisi.


Esimerkkejä 


  • Sen sijaan, että sanot: "Tarvitsen oppitunnin numeroista."


Kokeile: "Etsin tuntisuunnitelmaa, joka sopii 3-vuotiaille ja keskittyy lukukäsitteen kehittämiseen varhaiskasvatussuunnitelman tutkin ja toimin oppimisalueen mukaisesti."


  • Sen sijaan, että sanot: "Suunnittele taidetoimintaa."


Kokeile: "Tee suunnitelma, jossa yhdistyy taide ja kierrätysmateriaalit ja, joka edistää 4–5-vuotiaiden hienomotorisia taitoja ja luovuutta."


Asettamalla Elinan kanssa selkeät tavoitteet toiminnalle varmistat, että toimintasuunnitelma ei ainoastaan sitouta lapsia vaan myös ohjaa heitä kohti tiettyjä osaamisia ja taitoja.


Seuraavan kertaan, ja kuten aina, autamme mielellämme, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisävinkkejä.

2 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page