top of page

Vinkki #5: Jaa lasten kiinnostuksen kohteet ja vahvuudet

Elina voi luoda personoidumpia ja mukaansatempaavia toimintasuunnitelmia, kun annat tietoja siitä, mistä ryhmäsi lapset ovat innoissaan ja missä he ovat hyviä. Tämä lähestymistapa ei ainoastaan paranna toimintasuunnitelmia, vaan myös lisää lasten osallistumista ja motivaatiota.


Personoinnin tärkeys

Ymmärtämällä ryhmäsi lasten mieltymyksiä ja osaamisia, Elina voi ehdottaa toimintaa, jotka puhuttelee lapsia ja siten tekee oppimisesta merkityksellisempää ja innostavampaa.Esimerkkejä 

  1. Sen sijaan, että sanot: "Tarvitsen musiikkiaktiviteetin."

Kokeile: "Etsin musiikkiaktiviteettia, joka sisältää eläinten ääniä ja vetoaa 4-vuotiaisiin, jotka rakastavat eläimiä ja nauttivat laulamisesta."


  1. Sen sijaan, että sanot: "Ehdota satukirjaa."

Kokeile: "Ehdota satukirjaa 3-vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita avaruudesta ja planeetoista. Tavoitteena on vahvistaa lasten kuuntelutaitoja."


  1. Sen sijaan, että sanot: "Haluan taideprojektin."

Kokeile: "Tarvitsen taideprojektin, joka sopii 2–3-vuotiaille ja keskittyy tekstuurien tutkimiseen. Lapset ovat kiinnostuneita eri materiaaleista."


Räätälöimällä pyyntösi ryhmäsi lasten kiinnostuksen kohteiden ja vahvuuksien mukaisesti, Elina voi luoda suunnitelmia, jotka eivät ole ainoastaan opettavaisia, vaan myös mukaansatempaavia.


Pian taas lisää vinkkejä Elinan käyttöön! Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos sinulla on kysymyksiä tai tarvitse apua.

2 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page