top of page

Vinkki #4: Oppimisympäristön valinta

Suunnitelmasi räätälöinti oppimisympäristön — olipa kyseessä sisätilat, ulkotilat tai molemmat — mukaan mahdollistaa Elinan tarjota aktiviteettiehdotuksia, jotka ovat toteutettavissa ja kiinnostavia lapsille.


Miksi yksityiskohdat ovat tärkeitä

Määrittelemällä oppimisympäristön autat Elinaa luomaan aktiviteetteja, jotka eivät ole ainoastaan ikätason mukaisia, vaan myös käytännöllisiä ja toimivia pienille lapsille.Esimerkkejä

  1. Sen sijaan, että sanot: "Tarvitsen käsityöaktiviteetin."

Kokeile: "Etsin sisätiloissa toteutettavaa käsityöaktiviteettia, jossa hyödynnämme kierrätysmateriaaleja 4-vuotiaille."


  1. Sen sijaan, että sanot: "Ehdota minulle liikunta-aktiviteetti."

Kokeile: "Ehdota yksinkertaista ulkona toteutettavaa liikunnallista aktiviteettia 3–5-vuotiaille, joka voidaan tehdä pienellä leikkipaikalla. Haluan keskittyä aktiviteetissa karkeamotoriikan taitoihin."


  1. Sen sijaan, että sanot: "Haluan ryhmäaktiviteetin."

Kokeile: "Tarvitsen sekä sisä- että ulkotiloissa toteutettavan ryhmäaktiviteetin, joka kannustaa 5- vuotiaita yhteistyöhön ja mahdollisesti sisältää myös luonnon tutkimista."


Näiden tarkempien pyyntöjen avulla Elina luo suunnitelmia, jotka eivät ole ainoastaan luovia, vaan täydellisesti sovitettuja ryhmäsi tarpeisiisi, varmistaen, että pienet lapset saavat parhaan mahdollisen kokemuksen.


Pysy kuulolla saadaksesi lisää vinkkejä matkallesi Elinan kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset apua tai sinulla on kysymyksiä.

1 katselukerta

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page