top of page

Vinkki #12: Hyödynnä lasten kiinnostuksen kohteita Elinan kanssa

Päiväkoti on vilkas ympäristö, jossa lasten kiinnostuksen kohteet voivat herättää suunnittelemattomia, mutta arvokkaita oppimishetkiä. Elina antaa sinulle valmiudet hyödyntää näitä mahdollisuuksia ja varmistaa, että voit nopeasti mukauttaa ja laajentaa toimintasuunnitelmiasi tukeaksesi lasten uteliaisuutta.


Lapsista lähtevän oppimisen voima

  • Edistää sitoutumista: Lasten mielenkiinnon kohteisiin vastaaminen lisää merkittävästi heidän sitoutumistaan ja innostustaan oppimiseen.

  • Kannustaa tutkimiseen: Näiden hetkien hyödyntäminen rohkaisee tutkivaa oppimiskulttuuria ja kysymysten hyödyntämistä oppimisprosessissa. 

  • Syventää ymmärrystä: Toimintasuunnitelmien räätälöiminen lennossa kiinnostavan aiheen tutkimiseksi voi johtaa syvempään ymmärrykseen ja tiedon rakentamiseen.Kuinka Elina helpottaa spontaania oppimista

  • Nopea pääsy resursseihin: Elina tukee sinua lasten uusien kiinnostusten kohteiden sisällyttämisessä suunnitelmaan, vaikka ne eivät kuuluneet alkuperäiseen suunnitelmaan.

  • Laajenna suunnitelmaa joustavasti: Elinan avulla nykyisen toimintasuunnitelman laajentaminen tai syventäminen on yksinkertaista, mikä varmistaa, että hyödynnät ryhmäsi lasten innokkuutta oppia.


Esimerkkejä joustavasta lähestymistavasta


  • Kuvittele, että 4-vuotiaiden ryhmäsi on yhtäkkiä kiinnostunut perhosista ulkoilun aikana. Elinan avulla pääset nopeasti käsiksi tarinankerrontaan, askartelutoimintaan ja jopa yksinkertaisiin perhosiin liittyviin tieteellisiin kokeiluihin, mikä rikastuttaa lasten oppimiskokemusta ja samalla tuet heidän luonnollista uteliaisuuttaan.


  • Kuvittele, että luokkasi 3-vuotiaat innostuvat sateesta kesken muun toiminnan. Elinasta löydät välittömästi aktiviteetteja, teemaa tukevia lauluja ja yksinkertaisia veden kiertoon liittyviä kokeita, jotka on tehty juuri nuorimmille oppijoille. Näin et ainoastaan kiinnitä heidän huomiotaan, vaan myös esittelet tieteellisiä peruskäsitteitä kiinnostavalla tavalla.


  • Kuvittele päivä, jolloin 2-vuotiaiden ryhmäsi innostuu ympärillään kuuluvista äänistä. Elina auttaa tarttumaan tähän uteliaisuuteen tarjoamalla taaperoille sopivia musiikkiaktiviteetteja, -pelejä ja tee-se-itse-instrumenttien valmistusoppaita. Tämä lähestymistapa hyödyntää heidän kiinnostuksensa tutkia ääntä ja luovaa ilmaisua.Näiden suunnittelemattomien, mutta rikastuttavien oppimismahdollisuuksien hyödyntäminen Elinan tuella korostaa varhaiskasvatuksen olemusta – lasten mielenkiinnon kohteet johtavat tietä ja kasvattajana ohjaat matkaa.


Kiitos, että liityit seuraamme näiden 12 vinkin avulla. Toivomme, että ne ovat rikastaneet suunnittelutyötäsi ja auttaneet sinua saamaan kaiken irti Elinasta. Ei muuta kuin monia positiivisia oppimisen ja opettamisen hetkiä!

9 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page