top of page

Vinkki #11: Hyödynnä joustavuutta ja sopeutumiskykyä

Suunnittelu ja rakenne ovat tehokkaan opetuksen avainasemassa, mutta kyky mukautua ja pysyä joustavana lasten välittömien tarpeiden, kiinnostuksen kohteiden ja reaktioiden mukaan on yhtä tärkeää. Elina on suunniteltu tukemaan tätä osa-aluetta mahdollistamalla nopeat muutokset suunnitelmiin ja edistämällä oppimisympäristöä, jossa spontaaneja oppimismahdollisuuksia otetaan vastaan.


Miksi sopeutumiskyky on tärkeää

  • Joustava opetustapa: Sopeutuminen reaaliajassa ryhmäsi lasten antamiin vihjeisiin ja kiinnostuksen kohteiden mukaan voi johtaa merkityksellisempiin ja vaikuttavampiin oppimiskokemuksiin.

  • Kannustaa luovuuteen: Joustavan lähestymistavan avulla voit tutkia luovia opetusmenetelmiä ja toimintoja, jotka eivät ehkä olleet osa alkuperäistä suunnitelmaa.

  • Lisää lasten sitoutumista: Oppituntien mukauttaminen paremmin lasten mielialan, energiatason ja kiinnostuksen kohteiden mukaan voi merkittävästi parantaa sitoutumista ja osallistumista.Joustavuuden toteuttaminen Elinan avulla

  • Käytä Elinaa resurssivarastona: Käsittele Elinan ehdotuksia joustavana resurssivarastona, josta voit ammentaa spontaanisti toimintahetkien aikana.

  • Pyydä lennossa muutoksia: Älä epäröi kysyä Elinalta nopeita muutoksia tai vaihtoehtoisia ehdotuksia, jotka perustuvat reaaliaikaiseen ryhmädynamiikkaan.

  • Nopeat muutokset välittömiin tarpeisiin: Hyödynnä Elina löytääksesi nopeasti vaihtoehtoja tai lisätoimintoja, kun suunnitelmia on muutettava lennossa.

  • Suunnittele vaihtoehtoja: Pyydä Elinalta useita aktiviteettivaihtoehtoja, jolloin voit valita joustavasti suunnitelman toteuttamistavan päivän tapahtumien ja tarpeiden perusteella.


Sopeutumiskyky käytännössä


Kuvittele skenaario, jossa suunniteltu ulkoilu ei ole mahdollista äkillisen huonon sään vuoksi. Suunnittele Elinan kanssa nopeasti toimintaa sisätiloihin, joka säilyttää alkuperäisen toiminnan  tavoitteet, mutta mukautuu uuteen tilanteeseen ja varmistaa, että oppiminen jatkuu saumattomasti.


Muista, että Elina on enemmän kuin pelkkä suunnittelutyökalu; se on dynaaminen tukijärjestelmä, joka on suunniteltu parantamaan varhaiskasvatustoiminan joustavuutta ja muutoskykyä. Palautteesi ja kokemuksesi ovat meille korvaamattomia! Autamme mielellämme sinua luomaan mielekkäitä toimintasuunnitelmia ja oppimisympäristöjä ryhmäsi lapsille.


Kiitos, että olet osa Elina-yhteisöä. Odotamme innolla, että voimme jatkossakin tukea sinua työssäsi. 

4 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page