top of page

Vinkki #10: Erottele suunnitelmat tukitarpeiden mukaisesti

Elina tunnistaa lasten monipuoliset tarpeet ja auttaa sinua räätälöimään toimintasuunnitelmaasi. Jakamalla tietoja ryhmäsi lasten tukitarpeistasi, Elina voi tarjota räätälöityjä ehdotuksia varmistaakseen, että jokainen lapsella on mahdollisuus sitoutua toimintaan ja saada positiivisia oppimuskokemuksia. 


Eriyttämisen merkitys

  1. Edistää osallistavaa oppimisympäristöä, jossa jokainen lapsi tuntee olevansa arvostettu ja tuettu.

  2. Käsittelee yksilöllisiä oppimistyyliä ja oppimistahteja, jotka ovat tärkeitä varhaisessa kehitysvaiheessa.

  3. Parantaa sitoutumista tarjoamalla aktiviteetteja, jotka vastaavat jokaisen lapsen ainutlaatuisia tarpeita.Eriyttämisen toteuttaminen Elinan kanssa


  • Anna anonymisoituja tukitietoja: Jaa yleistietoa ryhmässäsi olevista oppimis- ja tukitarpeista.

  • Pyydä räätälöityjä ehdotuksia: Pyydä toimintamalleja ja aktiviteetteja, jotka vastaavat eri osaamistasoja ja oppimistyylejä.

  • Tarkista ja mukauta: Arvioi Elinan ehdotuksia ja integroi ne päivittäisiin toimintoihisi ja tuntisuunnitelmiisi.


Esimerkkejä räätälöidyistä pyynnöistä


  • Sen sijaan, että sanot: "Tarvitsen aistinvaraista toimintaa."


Kokeile: "Ehdota aistinvaraista toimintaa, joka sopii 2-vuotiaille, joilla on vaihtelevia hienomotorisia taitoja. Toiminnan tulisi sisältää materiaaleja, jotka ovat turvallisia lapsille, joilla on tuntoherkkyys."


  • Sen sijaan, että sanot: "Suunnittele tarinatunti."


Kokeile: "Etsin tarinatuntisuunnitelmaa, joka sisältää interaktiivisia elementtejä lapsille joilla on keskittymishaasteita sekä visuaalisia tarinankerrontaa tukevia  apuvälineitä 3–4-vuotiaille lapsille joilla on haasteita ymmärtää puhuttua kieltä."


Hyödyntämällä Elinaa suunnitelmiesi eriyttämiseen varmistat, että olet valmis vastaamaan jokaisen lapsen tarpeisiin. Tämä edistää huolehtivaa ja osallistavaa varhaiskasvatusympäristöä.


Odotamme innolla seuraavan Elina-vinkkimme jakamista kanssasi. Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisäopastusta, olemme aina valmiita auttamaan.

2 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page